Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: For Each ... next döngüsü problemi  (Okunma Sayısı 180 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
scaat
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

« : 17 Eylül 2008, 13:49:07 »

Selam. Kıyısından vb.net öğrenmeye başladımbir kitaptan, ancak döngüler konusunda bir yerde çok fena takıldım vebir türlü içinden çıkamıyorum.

şimdi, bir formum var, üzerinde 5tane textbox, 2 adet de command button var. amacım, for each ... nextdöngüsü kullanarak bir diziye beş farklı değişken atamak, sonradöngüden çıkarak dizideki değerleri textbox'lara yazdırmak istiyorum.İlk önce basitinden başlayıp sadece for ... next döngüsü kullandım, şukodu ilk command button'a atayınca sonuç verdi:

Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

Dim intDizi(4) As Integer
   Dim intIndis As Integer

For intIndis = 0 To 4
   intDizi(intIndis) = intIndis + 5
   Next
   TextBox0.Text = intDizi(0)
   TextBox1.Text = intDizi(1)
   TextBox2.Text = intDizi(2)
   TextBox3.Text = intDizi(3)
   TextBox4.Text = intDizi(4)

bunu yapınca textbox'ların içi 5'ten 9'a kadar rakamlarla doluyor, herhangi bir sorun çıkmıyor.

Aynıişi for each ... next döngüsüyle yapmaya çalıştığımda nedense intIndisdeğişkeninin değeri her döngüde artmıyor. Kullandığım kod şu:

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click

Dim intDizi(4) As Integer
   Dim intIndis As Integer

For Each intIndis In intDizi
   intDizi(intIndis) = intIndis + 5

Next
   TextBox0.Text = intDizi(0)
   TextBox1.Text = intDizi(1)
   TextBox2.Text = intDizi(2)
   TextBox3.Text = intDizi(3)
   TextBox4.Text = intDizi(4)

End Sub

bukodu kullandığımda sadece ilk textbox'ta 5 değerini görüyorum (intindisbaşlangıç değeri 0 + 5), intDizi değişkeninin diğer indislerine hiçbirdeğer atanmıyor. Zannediyorum bu da intIndis değişkeninin değerinin herdöngüde artmamasından kaynaklanıyor.

Bayağı bir bakındım ama sorunu göremedim. Sizce nerde yanlış yapıyorum?
Şahin KALEM
Bölüm Sorumlusu
*

Türkiyeli değil TÜRK

Üyelik Bilgileri WWW

« Yanıtla #1 : 28 Eylül 2008, 19:43:14 »

bu tur bir işlem için for each kullanılamaz

Eger Son Nefesimi Vermeden Once Mutlu Olacagini Bilirsem Cehenneme Bile Gulerek Giderim.!

BU ŞEHİR BU KALABALIK BU KARMAŞA İÇİM BURKULUYOR ONCA İNSAN BİR SEN OLMUYOR VE SEN ONCA İNSANDAN BİRİ OLMUYORSUN
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: