Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2 3 ... 29
1  Geri Dönüşüm Kutusu / Geri Dönüşüm Kutusu / Ynt: Otel otomasyon programı : Dün 21:17:12
konu yanlış yere açılmış. lütfen doğru bölüme sorunuzu yazın
2  Forum Hakkinda / Moderatörlük Başvuruları / Ynt: sdd : Dün 21:15:56
birlikte çalışacağımız arkadaşlara her zaman ihtiyacımız olur. fakat ilk önce okuyun lütfen

Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
3  Visual Basic / Visual Basic Dersleri / Ynt: Başlat Yazısını Değiştiren Program : 20 Kasım 2008, 23:49:56
api tanımlamasını end sub dan sonra yapmışsınız. aşağıdakş kod - yani joker adminimin verdiği çalışıyor Gülümseme

Option Explicit

Private Const WM_SETTEXT = &HC
Private Const WM_GETTEXT = &HD
Private Declare Function FindWindow Lib "user32" Alias "FindWindowA" (ByVal lpClassName As String, ByVal lpWindowName As String) As Long
Private Declare Function FindWindowEx Lib "user32" Alias "FindWindowExA" (ByVal hWnd1 As Long, ByVal hWnd2 As Long, ByVal lpsz1 As String, ByVal lpsz2 As String) As Long
Private Declare Function SendMessageSTRING Lib "user32" Alias "SendMessageA" (ByVal hwnd As Long, ByVal wMsg As Long, ByVal wParam As Long, ByVal lParam As String) As Long

Public Sub SetStartCaption(str As String)
   Dim StartBar As Long
   Dim StartBarText As Long
   Dim sCaption As String

StartBar = FindWindow("Shell_TrayWnd", vbNullString)
   StartBarText = FindWindowEx(StartBar, 0&, "button", vbNullString)
   sCaption = Left(str, 6)
   SendMessageSTRING StartBarText, WM_SETTEXT, 256, sCaption

Exit Sub
   End Sub
Private Sub Command1_Click()
SetStartCaption Text1.Text
End Sub
4  Visual Basic / Visual Basic Hakkında Tüm sorunlarınız/Sorularınız? / Ynt: ssk'dan bilgi sorgulamada doğrulama kodu hatası : 18 Kasım 2008, 20:14:48
ben konu ile alakalı bir proje hazırlayıp eklerim. fakat sizden ricam birçok değerli "YENİ ÜYEMİZ" gibi  " BUGÜN - YARIN" diyerek beni sıkıştırmayın. Forum yapılanması gereği ZATEN 10 mesaj altı olan üyelerimizi PEK de yanıtlamıyoruz. Fakat mesajlarınızdaki incelikten dolayı size yardımcı olmaya çalışacağım... saygılar
5  Visual Basic / Visual Basic Hakkında Tüm sorunlarınız/Sorularınız? / Ynt: ssk'dan bilgi sorgulamada doğrulama kodu hatası : 18 Kasım 2008, 14:24:55
Yücel Bey;
Programlamada herşey mümkündür. Benim daha önce hazırladığım Web üzerindeki formları doldurmayla ilgili bir ders mevcut. bu dersleri inceleyin. web browser ile ktunnel.com isimli siteyi açın. bu site üzerinden ssk ya bağlandığınızda her seferinde (teorik olarak) dns ve ip niz değişeceği için doğrulama kodunu atlayabileceğinizi düşünüyorum. denemek lazım Gülümseme
6  Visual Basic / Visual Basic Hakkında Tüm sorunlarınız/Sorularınız? / Ynt: yardım??? : 18 Kasım 2008, 14:21:55
formun iconunu değiştirerek program ikonunu değiştirebilirsiniz veya reshack programıyla değiştirebilirsiniz Gülümseme
7  Geri Dönüşüm Kutusu / Geri Dönüşüm Kutusu / TAŞINDI: yardım??? : 18 Kasım 2008, 14:21:03
Bu konu Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Visual Basic Hakkında Tüm sorunlarınız/Sorularınız?
isimli bölüme taşındı.

8  Program Download / Program Download Genel / Ynt: ONLİNE ARAÇ SORGULAMA v2.0 : 16 Kasım 2008, 22:16:45
paylaşımlarınız için teşekkürker +5 karma
9  Program Download / Program Download Genel / TAŞINDI: ARKADASLAR YAPIYORUZ EDİYORUZDA... : 16 Kasım 2008, 22:16:13
Geri Dönüşüm Kutusu
isimli bölüme taşındı.

10  Geri Dönüşüm Kutusu / Geri Dönüşüm Kutusu / Ynt: ARKADASLAR YAPIYORUZ EDİYORUZDA... : 16 Kasım 2008, 22:15:56
paylaşımlarınız için teşekkürler
11  Visual Basic / Visual Basic Dersleri / TAŞINDI: visual basic 6 indirme linki bana lazım : 16 Kasım 2008, 22:03:02
isimli bölüme taşındı.

12  Forum Hakkinda / Yeni Üyelerimiz / TAŞINDI: VisuaL Basic 2005 Net GüzeL Program KomutLarı Lazım Yardım Lütfen !!! : 16 Kasım 2008, 22:02:27
Visual Basic.NET Hakkında Tüm sorunlarınız/Sorularınız?
isimli bölüme taşındı.

13  Bilgisayar / Linux işletim sistemleri / Ynt: Linux Backtrack 3 - Güvenlik - Hack - Crack İşletim Sistemi : 15 Kasım 2008, 21:03:42
Teşekkürler
14  Diğer Programlama Dilleri / C# Projeleri / Ynt: Girdiğiniz yazıyı büyük/küçük harfe çevirin : 15 Kasım 2008, 20:37:35
tüm paylaşımlarınız için Teşekkürler + 20 karma
15  Diğer Programlama Dilleri / C# Projeleri / Ynt: c# ile faktöriyel hesaplama : 15 Kasım 2008, 20:37:00
Teşekkürler
16  Visual Basic / Visual Basic Kod Bankası / Ynt: Visual BaSiC KoD BaNKaSI (Olağan Üstü Süper) : 15 Kasım 2008, 20:05:15
link daha görünür yapıldı
17  Visual Basic / Visual Basic Kod Bankası / Ynt: Web sitesinden Resim Alma !!! : 15 Kasım 2008, 15:21:10
evet load picture u değiştirmen yeterli
18  Visual Basic / Visual Basic Kod Bankası / Kelime sayacı : 15 Kasım 2008, 00:32:39
bu makalede bir not defteri içerisinde kaç kelime var onu bulacağız.Bu örnekle aynı zamanda nasıl filtreleme yapılır onu öğreneceğiz.

şimdi formumuza :

richtextbox1 (Bunu projects-components-Microsoft Rich Text Box Control 6.0 'ı aktif ederek koyuyoruz)

commondialog1(projects-components-Microsoft Common Dialog Control 6.0 'ı aktif edere koyuyoruz)

command1 ve command2 olmak üzere 2 adet buton

listbox1 adında list box

label1 adında birde etiket ekliyoruz....

form yüzeyindeki düzenlemeyi aşağıda resimdeki yaparsanız daha anlaşılır olacaktır...

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap

şimdi kodlar aşağıda açıklandığı gibi :

Private Sub Command1_Click() 'command1 tıklandığında pencere açılıyor ve size seçim sunuyor
CommonDialog1.ShowOpen
RichTextBox1.LoadFile (CommonDialog1.FileName) 'Seçtiğiniz dosya text box 'ya yazılıyor
End Sub

Private Sub Command2_Click()

Data1 = RichTextBox1.Text ' kolay işlemek için text box verisi data1 değişkenine yazılıyor

For i = 1 To Len(Data1)  'döngü 1 den başlayarak data1 içerisindeki karakter uzunluğu kadar işlem yapacak

If Mid(Data1, i, 1) = " " Then 'veri içerisinde boşluklar aranıyor ve işlem yapılıyor
    If Trim(Data2) <> "" Then 'artık data2 içinde artık bir kelime oluştuysa list1 e ekleniyor
      List1.AddItem Data2
      Data2 = ""
    End If

Else
    If Mid(Data1, i, 1) <> " " Then  ' boşluk bulunmadıysa data2 değişkenine eknerek bir kelime oluşturuluyor
      Data2 = Data2 & Mid(Data1, i, 1)
    End If
End If
Next i

Label1.Caption = List1.ListCount 'tüm işlem tamamlandığında label1'e kaç adet kelime oluşturulduğu yazılıyor...
End Sub

Proje geliştiren arkadaşların takıldığı konularda iyi bir fikir olacağını düşünüyorum...

Kaynak=vbturk ,Murat PALACI
19  Forum Hakkinda / Yeni Üyelerimiz / Ynt: A.s. Mükemmelsiniz.... : 14 Kasım 2008, 16:57:56
a.s. Türk Programlama forumları ve siteleri arasından çok kısa sürede sıyrılmanın gururunu yaşıyoruz. Ana konusu programlama olan bir sitenin günde 9000 - 10000 hit alması yaptıklarımızın doğru olduğunu gösteriyor. fakat daha çok yolumuz var. bu uzun ve yorucu yolculukta tüm üyelerimizin desteğine ihtiyacımız var. forumumuz yeni bir yapılanma içerisine giriyor. bu yeni dönemimizde sizleri de aramızda görmekten mutluyuz
20  Geri Dönüşüm Kutusu / Geri Dönüşüm Kutusu / TAŞINDI: KLASÖR BULMA - İÇERİĞİNİ TEMİZLEME : 14 Kasım 2008, 13:41:48
isimli bölüme taşındı.

21  Visual Basic / Visual Basic Hakkında Tüm sorunlarınız/Sorularınız? / Ynt: KLASÖR BULMA - İÇERİĞİNİ TEMİZLEME : 14 Kasım 2008, 13:37:32
1. 10 mesaj altı üyelerin sorularının cevaplanması uzun bir zaman alır
2. soru yanlış yere açılmış. forumumuzu halen tanımıyorsunuz demekki
3. verdiğimiz tüm kodlar çalışır durumdadır. bazı kodlar "EĞİTİM" amaçlı olduğu için bazı zararlı kodlar değişmiş olabilir
4.klasör arayan,içeriğini temizleyen kodlar ayrı ayrı mevcut forumda
22  Visual Basic / Visual Basic Hakkında Tüm sorunlarınız/Sorularınız? / Ynt: RAR veya ZIP Dosyası açmak : 14 Kasım 2008, 13:18:39
sizin açtığınız konu birkaç kişi tarafınan silinebilir. adminler, mod ve siz. çok enteresan. bizler pek üye mesajlarını silmeyiz. sanırım bir hata olmuştur. cevabımın geç kalma nedeni bu sorunuzun cevabını proje olarak vermekti. fakat winrar ın msdos ortamındaki çalışma zamanı sorunlarının çözümü epeyce vaktimi alıyor. sizi fazla bekletmeden cevabı vereyim o zaman:

winrar klasörü içindeki unrar.exe projeye gömülür. program açıldığında system32 klasörü içine atılır. drivebox,dirbox ve file box eklenen projeye(ister butona ister file click olayına)

Shell "Unrar.exe x " & Drive1.Drive & "\" & File1.List(File1.ListIndex)

komutu verilir

rar içerisindeki dosyaları app.path a çıkarıyor. çıkarılacak yerin belirlenmesi için dosya adlarının 6 karakterle sınırlandırılıp sonuna "~1" eklenmesi gerek. örneğin:

c:\WINDOWS\system32\1031 olan dosya yolunun

c:\WINDOW~1\system\1031\ olması gerek yoksa istenen dosyaya çıkış sağlanamıyor. bunun yapılması tabiki mümkün fakat biraz zaman alacak
23  Geri Dönüşüm Kutusu / Geri Dönüşüm Kutusu / TAŞINDI: RAR veya ZIP Dosyası açmak : 14 Kasım 2008, 13:10:15
isimli bölüme taşındı.

24  Visual Basic / Visual Basic Görüntülü Dersler / Ynt: notepad örneği video notlu anlatım : 13 Kasım 2008, 18:27:17
Kahkaha 10 numara paylaşım olmuş çok teşekkürler +15 karma
25  Program Download / Derleyici Download Merkezi / Ynt: Delphi 7 Download : 13 Kasım 2008, 14:35:29
linklerde bir sorun görünmüyor
26  Visual Basic / Visual Basic Görüntülü Dersler / Ynt: Visual Basic görüntülü anlatım (Hem de her konuda) : 13 Kasım 2008, 14:32:53
linki daha GÖRÜNÜR yaptım
27  Visual Basic / Visual Basic Hakkında Tüm sorunlarınız/Sorularınız? / Ynt: RAR veya ZIP Dosyası açmak : 13 Kasım 2008, 14:30:30
CMD ile yapabiliriz. akşama tam komutları yazarım
28  Visual Basic / Visual Basic Hakkında Tüm sorunlarınız/Sorularınız? / Ynt: visual yardım!!!!! : 13 Kasım 2008, 14:29:42
döngüyü timer a yazın. butona basınca timer çalışsın. bırakınca timer dursun. örneğin:

Private Sub Command1_MouseDown(Button As Integer, Shift As Integer, X As Single, Y As Single)
Print "timer aktif"
End Sub

Private Sub Command1_MouseUp(Button As Integer, Shift As Integer, X As Single, Y As Single)
Print "timer durdu"
End Sub
29  Visual Basic / Visual Basic Kod Bankası / Ynt: Progress Bar Yapımı.. : 12 Kasım 2008, 23:50:04
Paylaşımınız için teşekkürler. Ben şahsen Progressbar ı işlemler yapıldıkça ilerletmeyi daha uygun buluyorum. şöyleki

örneğin bir dosya üzerinde birkaç işlem yapılacak. kullanıcının beklemesi gerek

ilk işlem yapılır
progressbar value + eklenir (mesela 10)

2. işlem yapılır
progressbar value + eklenir.

progressbarın mantığı bu gibi geliyor bana

örnek kod... tabi siz bu şekilde timer falan kullanmayacaksınız Gülümseme

Option Explicit

Private Sub Form_Load()
ProgressBar1.Min = 0
ProgressBar1.Max = 100
ProgressBar1.Value = 0
Label1.Caption = "ilk işlem"
ProgressBar1.Value = ProgressBar1.Value + 10
Timer1.Interval = 1500
Timer2.Interval = 2500

End Sub

Private Sub Timer1_Timer()
If Label1.Caption = "ilk işlem" Then
Label1.Caption = "2. işlem"
ProgressBar1.Value = ProgressBar1.Value + 10
End If
End Sub

Private Sub Timer2_Timer()
If Label1.Caption = "2. işlem" Then
Label1.Caption = "son işlem"
ProgressBar1.Value = ProgressBar1.Max
MsgBox "İşlem Tamamlandı", , "mayhemious"
End If
End Sub
30  Visual Basic / Visual Basic Hakkında Tüm sorunlarınız/Sorularınız? / Ynt: projemizdeki media playerdan internetteki görüntüleri izleme : 12 Kasım 2008, 22:47:13
wm.URL = "Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap"

bu komut sorunsuz fakat codeclere bağlı olarak youtube vb. sitelerdeki flash tabanlı videoları göstermek biraz problem
Sayfa: [1] 2 3 ... 29